Koor

Oratoriumkoor Schagen bestaat sinds 1971 en heeft ruim 100 leden. Door de jaarlijkse uitvoering van een groot, bekend koorwerk in de Groeneweghal in Schagen is dit Oratoriumkoor aantrekkelijk voor liefhebbers van deze muziek in de Noordkop.

Dirigent Pieter Jan Olthof weet het koor altijd weer te inspireren, onder meer door de achtergrondinformatie over de werken die hij tijdens de wekelijkse repetitie geeft. De laatste jaren geeft de zangpedagoog Gertjan Arentsen een aantal stemvormingsavonden en zo wordt zangtechnisch en inhoudelijk naar een mooi concert toegewerkt.

Samen met de Koorvereniging Bergen, Castricumse Oratorium Vereniging en het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland is Oratoriumkoor Schagen verenigd in de Stichting Millenniumconcert. In dit verband werd vier keer een concert gegeven in Het Concertgebouw in Amsterdam, de laatste keer in november 2012, en de volgende keer is dat op 1 december 2016. De wekelijkse repetitie is op dinsdagavond in de aula van het Regiuscollege te Schagen. Daar blijft het niet bij, veel koorleden bereiden ook thuis de repetities gedurende een paar uur extra voor. Geïnteresseerden zijn steeds van harte welkom om eens te komen luisteren naar de repetities. Ze kunnen vrijblijvend met een aantal repetities meedoen. Door goede begeleiding vinden zij vlot aansluiting bij het de repetities en activiteiten van het koor.